Prova

Det finns flera olika sätt att prova på orientering. Några olika möjligheter är:

 

 

Prova-på-träning

På Nässjö OKs träningar är ALLA välkomna att prova på att orientera. Året runt tränar vi varje torsdag (kl. 18.00) och vi utgår oftast ifrån klubbstugan i Lövhult (Valborgsgården).

 

För prova-på-träning rekommenderas perioden april, maj, augusti och september då vi lägger störst fokus på olika teknikövningar i orientering. Övriga månader är det en blandning mellan löpning och orientering. Kolla i kalendern för mer information om vad som är aktuellt (övning och samlingsplats) vid ett visst specifikt datum.

 

 

Naturpasset

Naturpasset är en av svensk orienterings friskvårdssatsningar som idag finns på flera olika platser runtom i Sverige. Ett naturpass innehåller en karta med orienteringskontroller på. Det du gör är att, själv eller tillsammans, ge dig ut i naturen för att hitta dessa kontroller. Du bestämmer själv hur många kontroller och i vilken ordning du vill besöka dem.

 

Nässjö OK anordnar naturpass såväl till fots (i skogen) som med cykel runtomkring Nässjö.

  • Start: 1 maj
  • Slut: 31 augusti

Försäljningsställen: Du köper ditt naturpass på Apoteket Hjärtat eller Lövhults motionsgård

 

 

Motionsorientering

Under sommarperioden finns Höglands-OL. På Höglands-OL erbjuds orienteringsbanor med olika längd och svårighet så det finns alltid någon bana som passar alla, från nybörjare till elit. Platsen varierar och roterar runt bland orienteringsklubbarna på höglandet. Det är fri start mellan kl. 17.30-18.30 och det kostar 50 kronor som du betalar på plats till arrangören. Du behöver inte vara medlem i någon orienteringsklubb för att delta på Höglands-OL.

 

 

Kartpromenad i skogen

Nässjö OK har kartor över flera olika områden (länk till kartor). Vill du prova att ha med dig en karta utan kontroller när du ändå är ute och promenerar eller springer så kan du kontakta Nässjö OK för att köpa dig en karta.