Tävlingsanmälan o utrustning

  • 15 apr 2023

Efter ett par träningar kanske det där suget efter att testa någon tävling har kommit? Eller så känner du att utrustningen behöver kompletteras? 

En lite kort beskrivning kommer nedan på saker som är bra att tänka på. 

Tävlingsanmälan

Vi använder oss av ett system som heter Eventor. Du kommer dit antingen via länken "Tävlingsanmälan" på vår hemsida ute till höger, eller så går du till eventor.orientering.se

Välj Tävlingskalendern och sortera efter det du är ute efter. Den är inställd på "Nationella och distriktstävlingar". Här bör du ta för vana att även kolla "När- och klubbtävlingar". Då får du fram t ex Ungdomsserien, Höglands-OL mm. 

Tryck på tävlingen för att få upp mer information. Det är också inne på tävlingen som du gör din anmälan. Saknar du inloggningen kan du höra av dig till antingen tapplarp@telia.com eller nassjo.ok@gmail.com

 

SportIdent

SportIdent är det stämplings- och tidtagningssystem som används i Sverige. När du känner att du skall vara med på lite tävlingar (inklusive Ungdomsserien, Höglands-OL mm) är det dags att köpa dig en egen SportIdent-bricka. 

Det gör du enklast på sportident.se och väljer där Shop - Löparbrickor. SI-Card 8 fungerar bra (liten revidering från vad jag sa i torsdags). 

 

Övrig Utrustning

Klubbkläder har vi lite grann på lager. Någon beställning för övrigt är inte planerad men vi är inte sämre än att vi kan ändra oss. Prata med Simon på en träning så kan han hjälpa till att ta fram vad vi har. 

Byxor har vi inga klubbspecifika. Finns specifika orienteringsbyxor som är mer slitstarka. Men det fungerar även bra med vanliga träningsbyxor till en början. Tänk på att orientering i skog kräver täckta ben. Antingen via byxor eller byxor i kombination med strumpor. Shorts är ej tillåtet även om det är varmt. 

Därutöver är det främst kompass och orienteringsskor som rekommenderas.

Tumkompass är det vanligaste och det vi rekommenderar (även om jag personligen gillar handledskompass). Behöver ej vara de dyraste varianterna. 

Skor handlar mest om vad som passar på foten (och plånboken). Finns varianter med och utan metalldubb. Satsar du på ett par skor så är utan metalldubb det mest allsidiga. T ex passar det bra även vid sprintorientering då det är mycket asfaltslöpning (joggingskor går också bra vid sprint). Metalldubbade skor ger lite bättre grepp i skogen men är inte bra på asfalt. 

Pölder Sport har orienteringsutrustning. Ta en sväng ut till dem.