Gängbudkavlen 2023 avgjord

  • 10 jun 2023

I strålande solsken var det ett gäng NOKare som samlades i Lövhult för att springa årets Gängbudkavle. Nästan sju tremannalag kom till start.

Start och målplats var vid timmerstugans grill i Lövhult. Den lite lättare och korta sträckan inledde årets Gängbudkavle där syskonen Simon och Alma Lundqvist tog täten och var först i mål på sträcka 1. Avståndet mellan första och sista lag var drygt 7 minuter på förstasträckan.

 

Traditionsenlig gängbudkavleuttagning tillämpades så lagen skapades allteftersom tävlingen pågick. Magnus och Markus startade sist på andrasträckan, men var vindsnabba i skogen och förde upp sina lag i tät inför den tredje och sista sträckan. Avståndet mellan första och sista lag var nu bara 2 min och 30 sekunder.

 

Det var tätt ut för de sex sistasträckslöparna och sist ut sprang Filip och han rundade hela fältet relativt snabbt och höll undan och förde sitt lag till en vinst i årets Gängbudkavle. Segermarginalen blev knappt sju minuter.

 

De tre första lagen var:

1. Åsa Flink Svensson, Kjell Nero, Filip Karlsson (total tid 65 min 52 s)

2. Helena Karlsson, Linda Kindgren, Anton Persson (total tid 72 min 36 s)

3. Alma Lundqvist, Jonny Lindén, Elin Svensson (total tid 73 min 36 s)

Fullständiga resultat finns i eventor. Länk till resultaten

 

 

Årets arrangörer Helena Karlsson och Simon Lennermo tackar för ert deltagande och lämnar nu över arrangörsstafettpinnen till årets segrarlag.